logo

 

De specialist in Artrose

medisch specialisten - fysiotherapeuten - ergotherapeuten - diëtisten - podologen - lifestyle coaches

Bij het Artrose Instituut Nederland bieden wij u de best mogelijke niet-operatieve behandeling van artrose met als doel:

  • Pijnklachten te verminderen
  • De functie van het gewricht te verbeteren
  • De kwaliteit van leven te verhogen

De behandeling van artrose bij het Artrose Instituut Nederland gebeurt vanuit een multidisciplinair team van medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, podologen en lifestyle coaches.

De eerste stap van de behandeling bij het Artrose Instituut is een consult met de medisch specialist en fysiotherapeut. Tijdens dit consult wordt in kaart gebracht of en hoe het Artrose Instituut Nederland u van dienst kan zijn. Aan het einde van dit consult geven wij aan welke behandelmogelijkheden wij zien, het is vervolgens aan u of u een behandeltraject bij het Artrose Instituut wilt starten.

De behandeling is niet gericht op het herstellen van het in kwaliteit verminderde (of verdwenen) kraakbeen. Helaas is dit niet mogelijk.

Onze behandeling is gericht op de factoren die de klachten (ten gevolge van de verminderde kwaliteit van het kraakbeen) veroorzaken, in stand houden of verergeren. Door de verminderde kwaliteit van het kraakbeen kunnen verschillende gewrichtsklachten ontstaan, daarom wordt voor iedereen een individueel artrose-profiel opgesteld. 

Uw individuele artrose-profiel beschrijft het geheel van omstandigheden dat van invloed is op uw persoonlijke vorm van artrose. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit onze verschillende disciplines uw artroseklachten als geheel te behandelen met de meest geschikte niet-operatieve behandelwijze. 

Bij het Artrose Instituut Nederland krijgt u persoonlijke aandacht, met volledige uitleg over uw artrose, en is de behandeling op basis van uw artrose-profiel voor u op maat gemaakt.
De reguliere kosten van de behandeling van artrose worden vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering (mits voldoende verzekerd) door de ziektekostenverzekeraar vergoed.

artroseinstituut 003

Het verminderen van de pijn

Dit doen we door het verminderen van de ontstekingsactiviteit van het gewricht met artrose. Dit kan met behulp van medicijnen en injecties, maar ook door het gewricht precies de juiste mate van belasting te bieden. We geven u hiervoor een beweegadvies op maat. Ook voedingsadvies, ergotherapie en podologie kunnen helpen om de pijn van het gewricht te verminderen.

 artroseinstituut 012

Het verbeteren van de functie van het gewricht

Dit wordt veelal gedaan door het aanbieden van oefentherapie, waardoor de spierkracht rondom het gewricht toeneemt net als de beweeglijkheid van het gewricht. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met al uw persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd, algehele conditie en eventuele andere ziekten die aanwezig zijn.

Het verhogen van de kwaliteit van leven

Door advies over de manier waarop u uw gewricht(en) het beste kunt belasten, door afname van de pijn en toename van de functie van uw gewricht met artrose kunt u weer meer en beter deelnemen aan de activiteiten uit uw dagelijkse leven. Dit verhoogt de kwaliteit van leven omdat u minder vaak nee hoeft te zeggen tegen de dingen die u wilt doen.

­