logo

 

De specialist in Artrose

medisch specialisten - fysiotherapeuten - ergotherapeuten - diëtisten - podologen - lifestyle coaches

Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist worden de reguliere kosten van de behandeling van artrose bij het Artrose Instituut Nederland (AIN) door de ziektekostenverzekeraar vergoed uit het basis- of aanvullende pakket (indien u voldoende aanvullend verzekerd bent). 

Het Artrose Instituut biedt verzekerde zorg, dit betreft gecontracteerde en niet-gecontracteerde eerste- en tweedelijnszorg.
Belangrijk om te weten is dat zowel de gecontracteerde als de niet-gecontracteerde eerste- en tweedelijnszorg zorg volledig (indien u voldoende aanvullend verzekerd bent) door uw ziektekostenverzekering wordt vergoed omdat wij geen eigen bijdrage vragen. 

Voor de niet-gecontracteerde zorg geldt dat u voor dit deel van de zorg een factuur van ons ontvangt. Deze factuur kunt u bij uw zorgverzekering indienen. Afhankelijk van hoe u verzekerd bent vergoedt de zorgverzekering deze factuur geheel of gedeeltelijk aan u. U betaalt AIN de vergoeding die u van uw verzekering ontvangt (ook als dit minder dan 100% is), u heeft geen eigen bijdrage en dat betekent dat de niet-gecontracteerde zorg volledig door uw verzekering wordt vergoed. 

Het wettelijk verplichte eigen risico is bij een vergoeding vanuit het basispakket van toepassing. Als u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft zal de zorgverzekeraar dit bij u in rekening brengen als u een zorgtraject bij het Artrose Instituut start.

Vergoeding per discipline:

  • De medisch specialistische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket.
  • Voor fysiotherapie zal veelal (deels) aanspraak gemaakt worden op het aanvullende pakket.
  • Ergotherapie wordt volledig vanuit het basispakket vergoed (mits u niet al eerder dit jaar ergotherapie gehad heeft).
  • Diëtetiek wordt volledig vanuit het basispakket vergoed (mits u niet al eerder dit jaar diëtetiek gehad heeft).
  • Podologie wordt uitsluitend vergoed vanuit het aanvullende pakket.
  • Lifestyle coaching wordt vergoed uit het basispakket.

Heeft u geen aanvullend pakket of bent u onvoldoende aanvullend verzekerd, dan krijgt u een rekening voor de behandelingen fysiotherapie die niet door uw verzekering vergoed worden van €33,- per behandeling. Voor de podologie wordt, bij niet aanvullend verzekerd, €210,- in rekening gebracht.

De meeste mensen hebben een aanvullend pakket en zijn voldoende verzekerd voor het gehele behandeltraject. Als dit ook voor u geldt ontvangt u dus geen rekening van ons, dan worden alle kosten (op uw eigen risico na) door uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor een verdere toelichting op de vergoedingen, klik hier.

 

­