Artrose Instituut Nederland
Wat doet het Artrose Instituut Nederland?
Artrose instituut Nederland is een zorginstelling gespecialiseerd in de niet-operatieve behandeling van artrose van het kniegewricht, heupgewricht en schoudergewricht.
Kan ik bij het Artrose Instituut geopereerd worden, als dat nodig mocht zijn?
Nee, dat kan niet. Wij voeren uitsluitend niet-operatieve behandelingen uit. Indien gewenst kunnen wij u wel verwijzen naar een gespecialiseerde orthopedisch chirurg uit ons netwerk.
Wat voor specialisten werken bij het Artrose Instituut?
Bij ons werken medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en podologen. De lifestyle coaches zijn tevens fysiotherapeut of diëtist en hebben een aanvullende opleiding voor lifestyle coaching gedaan.
Wat is een ergotherapeut en wat doet die?
De ergotherapeut adviseert en traint mensen die moeilijkheden hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten als gevolg van klachten.
Bereikbaarheid en comfort
Kan ik tot aan de voordeur met de auto rijden zodat ik iemand voor de deur af kan zetten?
Ja, u kunt tot aan de voordeur rijden met uw auto om iemand af te zetten of op te halen.
Kan iemand die met mee is naar het Artrose Instituut ergens wachten als ik een afspraak heb?
Ja, er is een wachtruimte aanwezig waar rustig een kop koffie of thee gedronken kan worden.
Waarvoor kan ik terecht?
Kan ik ook bij het Artrose Instituut terecht als ik artrose heb in mijn rug, handen of voeten?
Helaas niet, we zijn echt gespecialiseerd in artrose in het knie-, heup- en schoudergewricht.
Kan ik ook bij het Artrose Instituut terecht als ik pijn in mijn knie heb, maar het is geen artrose?
Kan ik ook bij het Artrose Instituut terecht als ik pijn in mijn knie heb, maar het is geen artrose?
Helaas niet, we zijn echt gespecialiseerd in artrose van de knie, heup en schouder.
De behandeling
Hoe kan ik een eerste afspraak maken?
U kunt een afspraak voor een intake maken via het sturen van een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 085-8225014.
Wat gebeurt er na mijn eerste afspraak, de intake?
Als u en de medisch specialist met wie u de afspraak voor de intake heeft gehad, denken dat het Artrose Instituut u goed van dienst kan zijn dan worden vervolgafspraken gemaakt.
Bij wie zijn die vervolgafspraken dan?
Dat is afhankelijk van uw situatie, dit kunnen zijn bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de diëtist, de podoloog en/ of de lifestyle coach.
Wat moet ik meenemen bij de eerste afspraak, de intake?
Bij de intake vragen wij u om de de gemaakte röntgenfoto’s mee te nemen indien deze nog niet in ons bezit zijn en om uw verzekeringspasje met een ID mee te nemen.
Waar moet ik me melden?
Als u het gebouw binnenloopt dan loopt u zo tegen de balie aan, u kunt zich daar melden. In het gebouw is ook een fysiotherapie praktijk en een revalidatiecentrum gevestigd, maar als u bij de balie aangeeft dat u voor het Artrose Instituut komt dan wordt u daar verder geholpen.
Vergoeding verzekering
Wordt de behandeling vergoed door de ziektekostenverzekering?
Ja, als u verwijzingen heeft van uw (huis)arts worden de kosten van de reguliere (gebruikelijke) behandelingen vergoed vanuit uw basis- of aanvullende verzekering.
Het wettelijk eigenrisico is van toepassing indien de vergoeding vanuit het basispakket komt. Heeft u uw eigen risico nog niet gebruikt dan betaalt de verzekering de kosten die boven het eigen risico uitstijgen.
Wat bedoelt u met de reguliere kosten?
Dat zijn de gebruikelijke kosten die horen bij het gebruikelijke aantal behandelingen. Heeft u echter meer behandelingen fysiotherapie, ergtherapie, diëtiek of podologie nodig dan in het basispakket of in uw aanvullende pakket aanwezig is, dan komen die extra behandelingen voor eigen uw rekening.
Als u een deel van de behandeling zelf moet betalen zal dit altijd vooraf aan u kenbaar gemaakt worden.
Hoeveel behandelingen heb ik dan in het basispakket zitten?
Voor fysiotherapie zijn dat 12 behandelingen bij artrose van de knie of heup, voor ergotherapie is dat 10 uur en voor diëtiek is dat 3 uur. Het aantal uur voor lifestyle coaching verschilt per verwijzing, daarom kunnen we die vraag niet in algemene zin beantwoorden. Vooralsnog is de lifestyle coaching een onderdeel van de fysiotherapie of diëtiek behandelingen. Podologie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.Fysiotherapie bij artrose van het schoudergewricht wordt eveneens vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Moet ik een verwijzing van de (huis)arts hebben?
Ja, als u de behandelingen vergoed wilt hebben heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts.
Wat moet er op de verwijzing staan?
Dit moet een verwijzing zijn voor de medisch specialist, de fysiotherapeut, de ergotherapeut en de diëtist. Op de verwijzingen moet staan dat het gaat om artrose en het gewricht dat het betreft..