Artrose Instituut Nederland is een multidisciplinair behandelcentrum waar uw patiënten terecht kunnen als zij klachten hebben van artrose..

Verwijzen

Wij ontvangen uw verwijzing voor Medisch Specialistische Zorg bij voorkeur via ZorgDomein. U kunt ons het meest makkelijk vinden door Artrose in te vullen bij Zorgvraag selecteren. Vervolgens klikt u op DEGENERATIEVE AANDOENINGEN, medisch specialistische zorg > Reumatologie. U treft ons in de lijst van zorgaanbod. 


Wachtlijst

Wij streven ernaar uw patiënt zo spoedig mogelijk te zien en hanteren op dit moment een korte wachtlijst van ongeveer 14 dagen.


Vergoeding?

Artrose Instituut Nederland biedt reguliere medische- en paramedische zorg, die onder de basisverzekering of de aanvullende verzekering valt. Deze zorg wordt na verwijzing van een huisarts of medisch specialist vergoed, mits voldoende aanvullend verzekerd. Voor zorg uit het basispakket geldt het wettelijke eigen risico. Bij artrose in het knie- of heupgewricht vallen de eerste 12 behandelingen fysiotherapie onder de basisverzekering. Meer dan 12 behandelingen fysiotherapie kunnen alleen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Fysiotherapie bij artrose van ieder ander gewricht dan de knie of heup wordt uitsluitend vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier Vergoeding door zorgverzekeraar (artroseinstituut.nl) voor een compleet overzicht over de vergoedingen.  


Wat doet Artrose Instituut Nederland voor u als verwijzer
?

Artrose Instituut Nederland staat garant voor de best passende conservatieve zorg voor patiënten met symptomatische artrose. U kunt erop rekenen dat uw patiënten reguliere zorg ontvangen in een setting waarin zij alle persoonlijke aandacht krijgen die nodig is, volledige uitleg krijgen over artrose (patiënten educatie) en een werkzame behandeling krijgen. Artrose Instituut Nederland draagt zorg voor een transparante en kwalitatief hoogstaande terugkoppeling aan de verwijzend arts.

Artrose Instituut Nederland is ontstaan door het bundelen van uitgebreide ervaring met de behandeling van artrose in de eerste- en tweede lijnszorg.
Door de specifieke ervaring van de medisch specialisten en de paramedische zorgverleners te bundelen onder één dak, kan de behandeling voor mensen met artrose zonder operatie sterk verbeterd worden en kan een ingrijpende operatie worden uitgesteld, of zelfs helemaal worden voorkomen.
Het is, op grond van onze ervaringen én wetenschappelijk onderzoek over de conservatieve behandeling van artrose, onze overtuiging dat het beste en meest duurzame resultaat van een niet-operatieve behandeling van artrose alleen behaald kan worden in een setting waar een team van verschillende specialistische zorgverleners op het gebied van artrose samenwerkt.

De behandeling van artrose bij Artrose Instituut Nederland is vernieuwend, omdat bij ieder persoon met artrose wordt gekeken naar álle persoonlijke omstandigheden die een rol spelen in het klachtenpatroon. Met deze informatie wordt een individueel artrose-profiel opgesteld. Dit is het vertrekpunt voor de behandeling vanuit verschillende (para)medische disciplines. Hiermee bieden wij uw patiënten de best mogelijke niet-operatieve behandelwijze aan.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.